Skupština Srbije usvaja Zakon gravitacije?

3 05 2010

Da li vam je ovih dana nešto zanimljivo palo na pamet? Makar to bila i jabuka…

Na dnevni red sledećeg skupštinskog zasedanja dolazi još jedan novi zakon – ovoga puta to je Zakon gravitacije.

S obzirom da predlog ovog Zakona koji treba da razmatra Skupština Srbije ne potiče od Vlade već od grupe građana to jest od narodne inicijative, analitičari skupštinskih zbivanja ne veruju da će on biti usvojen.

Naime, premijer po migu predsednika već na medijima dokazuje da je gravitaciona sila između EU i Srbije mnogo veća od one između Srbije i Rusije, bez obzira na masu Rusije koja je mnogo veća od mase EU, što znači da je Zakonu kako on tvrdi, potreban bar jedan ozbiljan amandman.

Nevladine organizacije i LDP predlažu da Zakon bude usvojen uz amandman da autorska prava na njegovo sprovođenje u Srbiji imaju isključivo SAD.

UNS i NUNS traže da novinari, posebno u vektorskom obliku ovog Zakona, budu pošteđeni od pridržavanja njegovoj formuli, ne bi li ostali nezavisni i objektivni.

Radikali insistiraju da se jačina gravitacione sile (F), obeležava ćiriličnim slovima, baš kao što se mase dvaju tela iz jednačine, kako oni tvrde, oduvek obeležavaju ćiriličnim slovima „m“.

Dačić predlaže da se svi oni koji ne poznaju Zakon gravitacije preventivno pohapse, a da se naknadno puste oni među njima koji mogu da nabroje bar deset njegovih nastupa na televiziji.

DSS je otkrio da je tvorac predloga ovog zakona bio mason, plaćenik engleske krune, a samim tim i osoba nepodobna da ovakav Zakon natura Srbima.

Toma samo ćuti, moli se gravitacionoj sili, svetom Njutnu i čeka da neko padne.

Nata Mesarović je za večeru pojela sedam bifteka i tako pojačala svoju gravitacionu masu, a samim tim i gravitacionu silu između nje i Ministarstva pravde. Ne zna se da li je neko snimio ovaj krkanluk.

Šta da dodam na sve ovo? Možda samo ovu rečenicu: Nepoznavanje Zakona gravitacije, makar bilo i poslaničko, ne oslobađa od posledica slobodnog pada.

(tekst je objavljen u maju na Radiju Tri iz Beograda, u rubrici „Beograd za poneti – rasprodaja grešnih misli“)


Advertisements

Радње

Подаци

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s
%d bloggers like this: