Đavolska rabota u Srbiji

14 05 2010

Kako stojite sa kockanjem? Da li ste nekad odlučili da mnogo rizikujete nadajući se životnom dobitku?

Da li vas situacija svakog od građana Srbije koji izađe na izbore pomalo podseća na kocku, tačnije na igranje ruleta?

Prvi izlazak na izbore i optimizam. Ma dobiću sto posto. I onda na ruletu u Kazinu uložimo veliku sumu, odnosno veliki deo sebe, na izabrani broj. Broj predstavlja pojedinca, ličnost, vođu za koga smo se vezali. Uložimo na njegov broj i… izgubimo, naravno. I sledeći put opet igramo na isti broj i opet izgubimo. Koliko god puta da igramo na taj broj – sve više gubimo. Onda, neki od nas promene broj. I opet izgube. Uvek dobija neki broj kojem se niko nije nadao. I stalno gubimo. Kao da ovde neko vara, zar nije takvo osećanje kada se stalno gubi?

Vidimo svi da je jedan dobio – posle saznajemo da je namešteno, on je igrao za Kasino. On je tu da pali i loži ostale da ulože što više sebe – imovine, vremena, para…

Kada igrač vidi da mu više nije mnogo ostalo od novca i od života, on pomisli „Hajde da igram sa što manje rizika“ i odluči da igra na boju, a to su partije, odnosno koalicije.

Prvo uloži deo preostalog sebe na crveno. I izgubi. Onda odluči da uloži na crno. Ponovo izgubi. Opet na crveno, opet gubitak. Pa na crno – gubitak. Onda odluči da nekoliko puta uzastopce uloži na crno – računa: verovatnoća govori da mora bar jednom da dobije i da tako vrati ono što je izgubio. Jednom, dva puta, tri puta na crno – svaki put izgubi i na kraju ostane bez ičeg. Pogleda po kasinu, kad ono svi ostali bez ijedne pare. Sve je ostalo samom Kazinu. A ko je vlasnik kazina?

Da pokušamo to da saznamo na ovaj način – ako saberemo sve brojeve iz ruleta: 1 plus 2 plus 3… pa sve tako redom zaključno sa brojem 36 – dobićemo kao rezultat broj 666.

Čovek da ne poveruje – stvarno je đavolska rabota politika u Srbiji!

(tekst je objavljen u maju na Radiju Tri iz Beograda, u rubrici „Beograd za poneti – rasprodaja grešnih misli“)


Радње

Information

Постави коментар