Sport U Srbiji – SUS – Sistem sa Unutrašnjim Sagorevanjem (finansija)…

6 09 2010

Kada je neki vic dobar on živi veoma dugo, ali stalno menja odela. Jedan stari vic prepoznali smo ovih dana u novom odelu.

Došao Amerikanac kod Boga i pita ga: Kad će SAD biti svetski prvak u fudbalu?

Bog mu odgovori: Kroz sto godina!

Na te reči Amer počne da plače i kada ga Bog upita zašto rida, on mu odgovori: Zato što ja to neću doživeti!

Došao Englez kod Boga i upitao ga: Kada će Britanija biti svetski prvak u košarci?

Bog će na to: Kroz 300 godina!

Na te reči Englez počne da plače i pošto ga Bog upita zašto jadikuje on reče: Zato što ja to neću doživeti.

Dođe Srbin kod Boga i upita ga: Kada će se vlasti u Srbiji pobrinuti da vaterpolisti vieš ne kubure sa novcem i ne sastavljaju kraj sa krajem na jedvite jade?

Kada je čuo ovo pitanje Bog počne da plače.

Svetski prvaci – vaterpolisti uzeli su kredit da bi mogli da odu na EP u Zagreb, košarkaši nisu imali para za avionski prevoz do Turske, strelci su gomilu medalja sa SP doneli u kombiju… Postoje li neke Olimpijske igre za siromašne odnosno za one koji sami finansiraju svoje sportske nastupe bez ikakve ili uz malu, nedovoljnu pomoć svojih država? Na ovakvom takmičenju bili bismo među najuspešnijim nacijama.

A sećate li se Tadića i Đilasa na Olimpijskim igrama u Atini u gledalištu na vaterpolo utakmici? . Samo su im kapice falile. Pa u Beogradu, Sloveniji… sve na utakmicama naše najuspešnije timske reprezentacije. Ali, sada nije reč samo o slikanju posle medalje nego su potrebne i parice. A parice su sveta stvar za nekoga ko se bavi politikom u Srbiji. Toliko sveta da ne mogu da pomognu ni vaterpolo kadrovi u Demokratskoj stranci.

A kada opet jednog dana bude neko vaterpolo zlato, ponovo će biti prijema, slikanja, osmeha i obećanja – baš kao u predizbornoj kampanji. Da su političari zaista iskreni u svojim obećanjima o pomoći uspešnim i talentovanim sportistima oni bi organizovali ispraćaje, a ne bi pravili marketinške spektakle od potonjih dočeka. Uostalom, u našoj zemlji ispraćaji su i tradicija. Bar kada je reč o iskrenim prijateljima…

izdvajanja za sport u Srbiji

Advertisements

Радње

Подаци

One response

7 09 2010
Alex

Sušta istina… zato imamo neke privilegovane sportove gde se pare trpaju lopatama… a rezultati očajni. Uostalom, kao i u svim sferama života, više zaradi jedan Miloš Bojanić u Farmi, nego 200 doktora nauka koji rade kod privatnih bizmismena. 😕

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s
%d bloggers like this: