Volite li da se šalite?

7 05 2010

Pretpostavljam da ste na pitanje iz naslova odgovorili rečima: Da; Svakako; Naravno; A ko ne voli… Možda je neko odgovorio i: Ne?!

Šta je za vas šala? Nešto lepo; Sjajan način da se relaksiraš; Super deo života; Najlepši trenutak u toku dana; Smisao ovozemaljskog života; Nešto u čemu stvarno uživate… Izaberite jedan od ovih odgovora ili dajte svoj.

Koliko često se šalite? Veoma često; Uvek; Na žalost, ne onoliko često koliko bih želeo/la; Uvek kad sam budan; Uvek kada mogu… Izaberite jedan od ovih odgovora ili dajte neki svoj, autentičan.

Sa kim najviše volite da se šalite? Sa prijateljima; Kolegama na poslu; Sa devojkom/dećkom; Sa nepoznatima; Sam sa sobom… Izaberite neki od ovih odgovora (možete i više njih) ili smislite neki svoj.

U nekim delovima Like i Negotinske krajine, kada momak namigne devojci u prelu ona na taj znak pođe za njim i njih dvoje onda odlaze do nekog udaljenog žbuna. Ono što rade u tom žbunu zove se ŠALA!

A sad – podsetite se svojih odgovora na temu „šale“…


Радње

Подаци

5 responses

8 05 2010
Dina

U svakoj šali ima malo istine, kažu.
Kad se šalimo na tuđ račun, pokušavamo da istaknemo ili ublažimo nečiju situaciju ili manu, zavisno od situacije.
Kada se zajedno s drugima šalimo na treći račun (npr. u vicevima o blondinama ili Bosnacima), uspostavljamo i učvršćujemo emotivnu solidarnost između sebe u grupi. Radujemo se što smo mi kao manje glupi…
A kada se šalim(o) na svoj račun – odajem(o) najčešće neku svoju slabost, s čim pokazujem(o) recipijentu poruke da mu ukazujemo ne tako malo poverenje. Simbolično stavljamo glavu na panj, što predstavlja viši stepen bondinga. Verovatno se zbog toga muškarci retko šale na svoj račun…
Dina

12 05 2010
darkok

… sve dok ne shvate da je najlakše osvojiti ako vodiš računa o tri stavke, a jedna od njih je da „moraš da joj pokažeš kako znaš da se našališ na svoj račun“. Onda prisvajaju slabosti koje nemaju (kao Francuzi iz „visokog društva“) i šale se na račun tih slabosti koje u stvari nisu njihove – to uvek rade samo kada su „u četiri oka“ i dva-tri zagrljaja sa damom:))) … pa izgleda kako se malo šale na svoj račun (jer to ne čine u većem društvu, posebno ako su tu i drugi muškarci)… ali o ovome mogu da pišem nedeljama. Moram da stanem iz dva razloga:
prvog razloga
i drugog razloga!
Pozdrav Tebi, Dina

13 05 2010
Dina

Hmm, nisam znala da se iza toga krije toliko strategije. Vi, muškarci, ste stvarno komplikovana stvorenja…ko će vas razumeti!
Pozdravljam početke interakcije na blogu.
Dina

13 05 2010
darkok

Sada si me „pozvala“ da se setim jedne „bračne urbane legende“ u kojoj „komplikovani muškarac“ umalo nije nehotice ubio ženu – objavio sam je pre par minuta pod nazivom „Top lista pornića koje vole političari“ (13 05 2010, kategorija „Urbane legende“).
U odgovoru na tvoje reagovanje/komentar malo sam se našalio, ali si ti sada otvorila jednu božanstvenu temu: interakcija. Na žalost neću imati vremena nekoliko dana, ali sledeće nedelje moram malo da se pozabavim time – to mi je jedna od omiljenih tema…
Hvala i pozdrav!

7 12 2010
Chola

Ja sam iz negotinske krajine,tacnije iz negotina,i nikad do sada nisam cuo za tako nesto… :O

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s
%d bloggers like this: